2010. április 30., péntek

The Brickseller

Washington és az egész Egyesült Államok egyik legnagyobb kínálatú sörözője a The Brickseller (http://www.lovethebeer.com/brickskeller.html, 1523 22nd Street, NW, a P és Q utca között, szemben a Zarándokok templomával, ahogy az már csak lenni szokott).
A szimpatikus felszolgáló pincér szerint több mint 1180 fajta sörük van a világ minden tájáról. Még szlovák Arany Fácánt is tartanak. Magyar sör persze nincs a itallapon. Legalábbis eddig nem volt. De majd hamarost!
Biztonsági okokból német (Schneider Weisse) és michigani szezonális (Bell's Oberon) búzasörrel indítottunk, a lányok maradtak gyümölcsös fajtáknál (Lambic Cassis, Framboise, Peche), de aztán a finnugor barátság jegyében megkóstoltuk az észt Saku-t is, amely nem hozott szégyent a balti testvérekre. Taktikai megfontolásokból átsétáltunk a múlt péntekről már ismerős Café Japone-ba, de csak lézengő jappánokat találtunk, a karaoke pisszenését sem lehetett hallani, ezért végül a James Hobansban kötöttünk ki a Duponton, ahol egy-egy korsó Smithwicks-szel tettük fel a hosszú í-re a habos koronát bernáthegyi kolegával és Natalie Portman haiti magyarhangjával.

Nincsenek megjegyzések: