2010. március 8., hétfő

Svéd szakácsverseny (Challenge: Sweden)

A svéd külképviselet és az Occasions Caterers szervezésében svéd szakácsversenyt hirdettek a washingtoni nagykövetségi séfeknek. A verseny helyszíne a készétel-szolgáltató vállalat északkeleti központjában volt, a résztvevők pedig a képen látható nagykövetségi séfek voltak (első sor, balról jobbra): Jae-ok Chang (Dél-Korea), Nazha Karaoui (Marokkó), Ana Maria Mas (Panama), (második sor, balról jobbra): Francis Otoo (Ghána), Sunil Kiriwane (Katar), Merényi Viktor (Magyarország), és Jan Van Haute (Belgium).
Mindössze ebből a lazacból (svéd szakácsverseny!) és ezekből a hozzávalókból
(plusz még burgonya, kagyló, bor, kapor, stb.) kellett valami kreatívat alkotni, lehetőleg nem sült lazacot krumplival és céklával, hanem hogy megbolondítom vegetával (saját fűszert lehetett használni!), majd rottyan egyet, egy kis bodzával nyakonöntöm, egy kis kagylóval megdobálom, egy picit megfüstölöm, csavarok egyet a végén, hogy még jól is nézzen ki.Hát, ez lett a vége: olivaolajban konfittált lazacderék füstölt fokhagymás burgonyahabbal, káposztás tarlórépával, bodzalikőrrel illatosított, borban párolt fekete kagylóval. Majd meglátjuk mire lesz elég, mert a fineszes zsűri egyelőre nem hirdetett eredményt, csak március 18-án teszi majd, a nagykövetségi séfek versenyén (lásd az akkor bejegyzést!).

A Washington Post egyébként ezt írta a mókáról: http://voices.washingtonpost.com/all-we-can-eat/chefs/whos-the-best-embassy-chef.html

Végezetül pedig az egyik kötelező klasszikus jelenet a Muppet Show-ból, amint a svéd séf bácsi amerikai fánkot készít pisztollyal: http://www.youtube.com/watch?v=mbs64GvGgPU

Nincsenek megjegyzések: