2010. szeptember 24., péntek

Kirándulás Atlantába

Jósorsunk a Georgia állambeli Atlantába vetett bennünket a hétvégén, amely az 1996-os olimpiai játékok helyszíneként is híres, ennek folyományaként található a belvárosában a Centenáriumi Olimpiai Park (háttérben a gazdasági városközpont, magyarul a City).
A magyar származású Coubertin Péter báró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapító-elnöke, a mozgalom létrehozójának szobránál ücsörgünk, de ennek az embernek alig érünk fel a derekáig. Az olimpiai park tükröző medencéje melletti díszburkoló téglákat az olimpiai jótékonysági pénzgyűjtés (magyarul fandrézing) során 100 dollár körül áron kínálták azoknak, akik szerették volna a nevüket belevésve látni az örökkévalóságba - s lőn. Nagyon amerikai, de működik.
Ezzel szemben a világ legnagyobb akváriumát most időhiány miatt ki kellett hagynunk, pedig a képek alapján az élmény megéri a borsos belépőt (kb. 6600 forint). Itt mutatták be először a világon a pörölyfejű és egyéb cápákat üvegalagúton keresztül, valamint itt lehet beluga bálnákat fixírozni üvegfalon át nyilvánosan.További vérszomjas cápák és más, nem porcos halak a jóllakott közönség kedvére.

Nincsenek megjegyzések: