2010. február 8., hétfő

Az évszázad hóvihara. Nem.

Azt írta a WP-újság meg az egész elektronikus médiapókháló, hogy az évszázad hóvihara csapott le DC-re, meg hogy 100 éve nem látott hómennyiség, meg hogy összeomlott a főváros közlekedése (lásd még: "ne az emberekkel fizetessék meg...!" (c)UP), meg az emberek 5 napra bespájzoltak, lerabolva a boltok polcait, mint valami kommunista vagy posztkommunista országban.

















Na ehhez képest: közlekedni valóban nem lehetett péntek estétől ma reggelig a sok hótól, vagy csak 4-kerék meghajtású, ún. szabadidős autókban (magyarul SUV), azokban is csak nagyon lassan.






















de mi azért tegnap délben csak kikocsikáztunk (jelentős mennyiségű csúszkálás és ellenkormányzás mellett) a tőlünk (normálisan) mintegy 30 percnyi autóútra lévő marylandi Kensingtonba, ahol 70 centiméteres havat lapátoltunk.





















Nem volt rossz, a környéken sokan bérhómunkásokat alkalmaztak a házuk előtt.

Visszatérve a házunkhoz, így nézett ki a teniszpálya:















Az épület előtt pedig játékos gyerekek Hóasszonyt készítettek:





















Egyébként a hómennyiség valóban tekintélyes, több ezren áram és/vagy fűtés nélkül maradtak a kidőlt fák és a leszakadt faágak által elszakított vezetékek miatt, de az élet nem állt meg. Voltak drámai pillanatok is, főleg a tömeges közlekedésben, vagy ahogy mostanában hívják: a közösségi közlekedésben. Folyt. köv., szerdán délben újabb lettenetes hóvihal csap le Kolumbusz körzetére, Barna Dániel "Az elveszett jelkép" városára.

Nincsenek megjegyzések: