2009. június 5., péntek

Kampánycsend előtti péntek


Az esős, tocsogós, nyaralásra tökéletesen alkalmatlan, SZOT-üdülős hangulatú reggelt stílszerűen a retro-neoszocreál Bambiban indítjuk, ahol a mozaikos-cukrászdás pultszerkezet és a piros "magyar diner" műbőrülések mindent megmagyaráznak.

Cappuccino, sonkástojás, narancslé kombóval indítunk, für alle Fälle. Mellettem farmercigis értelmiségi a legfrissebb ÉS-t falja, még meleg. Körülöttem frissen érettségizett gimnazisták tolják a sört és a kávéteát, hangosak, felszabadultak, már túl vannak mindenen...

Odakint, a terasz előtt, amely már határozottan kulturáltabban néz ki a fonott ülőkés, fényesre vixolt fémcsőmerevítéses székekkel és zöld napfényellenzővel, nos, odakint, a Feketesas utcában dinamikusan zajlik a csővezeték rekonstrukció, amelynek minden egyes munkafázisa hallható idebent is (karcos lapátolás, amikor a lapátéllel próbálnak gereblyézni a vizes-kavicsos úton; tompa és éles puffanások és ütések, (mindig) sárga markológép ütemes, repetatív mozgásművészeti előadása, valamint az ennek ellenére elmaradhatatlan pesti forgalom. Felejthetetlen.


Holnap hajnalban indulunk a Mátra115-re Magyarország (egyik) legnagyobb teljesítménytúrájára (állomásfelügyelni), reggel 8-tól folyamatos online közvetítés fényképekkel, olvassatok, kommenteljetek, hogy lássam, hogy olvastok.

1 megjegyzés:

z írta...

kisvállalkozás-kutatás Magyarországon, leadási határidő hétfő reggel, a geebeeblog átsegít a legkritikusabb hullámvölgyeken. 'nuff said.