2008. november 17., hétfő

VÍZUMMENTESSÉG!!!

"2008. november 17-től a magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, amennyiben az alább felsorolt összes feltételnek megfelelnek:
1. Az utazónak elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevele van. Ennek az e-útlevélnek bordó a borítója, ellentétben a régebbi nem-elektronikus kék borítójú útlevéllel. A kék útlevéllel és érvényes vízummal rendelkezők továbbra is utazhatnak azzal

.

.

.

.

.

2. Az utazó rendelkezik vissza-, ill. továbbutazásra érvényes jeggyel, mellyel lakóhelyéhez visszatér. Amennyiben elektronikus jeggyel utazik, az útiterv másolatát magával kell vinnie és a belépéskor be kell mutatnia az Egyesült Államok bevándorlási tisztviselőjének.
3. Az utazó érvényes engedéllyel rendelkezik, melyet a Belbiztonsági Minisztérium ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) weboldalon keresztül kapott. Kérjük, nyomtassa ki és az utazáskor vigye magával ezt az engedélyt. Figyelem: az ESTA weboldal magyar nyelvű fordítása várhatóan még az év vége előtt elérhető lesz. Ideiglenesen rendelkezésre áll egy tájékoztató jellegű fordítás.
Fontos figyelmeztetés:
A vízum nélküli utazás nem vonatkozik azokra, akik tanulni vagy dolgozni szeretnének az Egyesült Államokban, illetve 90 napnál hosszabb időt szándékoznak ott tartózkodni. Ezeknek az utazóknak szükségük van vízumra. Ha a bevándorlási tisztviselőnek oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni ill. dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni, megtagadhatja a belépést.
Amennyiben kérdései vannak a vízum nélküli utazással, illetve az ESTA-val kapcsolatban, kérjük, írjon a Nem-bevándorló Vízum Osztálynak a usconsular.budapest@state.gov címre."

Nincsenek megjegyzések: